Breaking: Roemer voorgedragen als nieuwe governor CBvS
18 Feb 2020, 12:56
foto
Maurice Roemer


Maurice Roemer, directeur van Self Reliance en president-commissaris bij de Hakrinbank, is voorgedragen als de nieuwe governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS). Hij wordt gedragen door de Surinaamse Bankiersvereniging, de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven en de Associatie van Surinaamse Fabrikanten. Starnieuws verneemt dat  Roemer met pensioen gaat bij de verzekeringsmaatschappij. 

President Desi Bouterse heeft vandaag vergaderingen met de financiële sector en de vakbeweging. De benoeming van een nieuwe governor wordt besproken. Hij is door de financiële sector en het bedrijfsleven gepresenteerd in deze vergadering als de kandidaat governor van de CBvS.  Eerder waren Sigmund Proeve en Armand Zunder benaderd. Mede door gebrek een brede maatschappelijke steun, heeft de kandidatuur van Proeve en Zunder geen stand gehouden. Proeve heeft bedankt na alle kritiek. 

Roemer krijgt de support van de sector, maar er moet een programma worden uitgevoerd om de situatie aan te pakken. Er moeten maatregelen getroffen dienen te worden om de uitgaven van de overheid te beperken. Op maandbasis is er volgens mededelingen van regeringscommissaris Vijay Kirpalani een tekort van SRD 390 miljoen. Welke governor ook komt, zonder stringente maatregelen te treffen, zal de situatie niet ten goede keren. 
Advertenties