Breaking: Voorgenomen benoeming Zunder van de baan
15 Feb 2020, 10:42
foto


De voorgenomen benoeming van vakbondsleider Armand Zunder tot governor van Centrale Bank van Suriname (CBvS) gaat niet door. Starnieuws verneemt dat Zunder nog niet op de hoogte is gesteld dat hij niet in aanmerking komt voor deze functie. 

President Desi Bouterse had Zunder gepolst voor deze job. Hij had ook aan diverse vakbondsleiders gevraagd of er steun is voor Zunder. Verschillende toppers van de vakbeweging hadden steun toegezegd. Zunder had zelfs een officiële brief waarin hem gevraagd is of hij belangstelling heeft voor de functie van governor. 

Zunder heeft ook lobbywerk verricht bij verschillende collega-vakbondsleiders. Intussen kwamen van diverse kanten bezwaren tegen de vakbondsleider. Uiteindelijk is gisteravond de knoop doorgehakt door de president. De voorgenomen benoeming is definitief van de baan. 

De president zou vandaag met onder andere de vakbeweging, de bankiersvereniging en de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven gesprekken voeren. Vernomen wordt dat deze besprekingen niet meer doorgaan. Eerder is ook Sigmund Proeve benaderd door Bouterse om governor te worden bij CBvS. Na een storm van kritiek heeft hij zich teruggetrokken. 
Advertenties