Marlon Veira neemt het roer over bij SBB
18 Feb, 02:02
foto
Marlon Veira is per 15 februari benoemd tot directeur van SBB.


Marlon Veira is de nieuwe algemeen directeur van de Stichting voor Bosbeheer en Bostoezicht (SBB). Hij neemt het roer over van René Somopawiro (directeur Onderzoek en Ontwikkeling) die de afgelopen zes maanden heeft waargenomen in deze functie, nadat Jerry A-Kum afzwaaide. Minister Lekhram Soerdjan van Ruimtelijke Ordening, Grond– en Bosbeheer heeft de nieuwe directeur vandaag gepresenteerd aan het personeel. 
 
Soerdjan merkte op dat de SBB een cruciale rol vervult in de houtsector. Daarom is een sterke leiding bij de organisatie belangrijk om de ontwikkeling van niet alleen het bedrijf, maar ook van de houtsector ter hand te nemen. Daarom is Veira benoemd als directeur, legde de bewindsman uit. 
 
Veira is ingenomen met zijn nieuwe uitdaging als algemeen directeur van de SBB. Hij riep het personeel op om de volle ondersteuning aan hem te bieden. “Wij moeten het samen doen,” benadrukte hij. De SBB heeft de potentie om zich te ontwikkelen tot een autoriteit in Suriname en daarvoor is eenieder nodig. Veira heeft meer dan 30 jaren ervaring in de mining industrie en heeft zowel lokaal als internationaal grote projecten geleid, zegt de SBB in een bericht.  
 

Thursday 02 April
Wednesday 01 April
Tuesday 31 March