Vicepresident Adhin naar 31e Caricom Staatshoofden top
18 Feb, 05:48
foto


In plaats van president Desi Bouterse zal vicepresident Ashwin Adhin vandaag deelnemen aan de 31e Tussentijdse Vergadering van Caricom Staatshoofden en Regeringsleiders. De Canadese premier Justin Trudeau die de tweedaagse top in Bridgetown, Barbados ook zou bijwonen, heeft zijn reis geannuleerd. Trudeau kampt in eigen land met inheemse demonstranten en hun aanhangers die protesteren tegen de treindienst door delen van het land.

De top, onder leiding van premier Mia Mottley van Barbados, zal zich buigen over onder andere de stand van zaken over de invoering van de Caricom Single Market & Economie en actuele geopolitieke aangelegenheden. Het ministerie van Buitenlandse Zaken laat via het Nationaal Informatie Instituut optekenen dat er ook zal worden gesproken over de volksgezondheid waaronder een regionale benadering voor het Coronavirus Covid-19 en over een digitale strategie voor de Caribische gemeenschap.

Vicepresident Adhin zal de verschillende bilaterale initiatieven voor samenwerking op het gebied van landbouw, veeteelt en visserij rapporteren "als mogelijke bijdrage als duurzame ontwikkeling van de regio." Ook minister Yldiz Pollack Beigle van Buitenlandse Zaken gaat naar de top. Zij zal de vergadering die voorafgaat aan de top, bijwonen.

De Canadese premier die het Caricom forum zou gebruiken om steun te zoeken voor een zetel in de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties, stuurt nu zijn minister van Buitenlandse Zaken, François-Philippe Champagne. Trudeau keerde vrijdag terug naar Canada, nadat hij een week had doorgebracht in Ethiopië, Koeweit, Senegal en Duitsland.

Thursday 02 April
Wednesday 01 April
Tuesday 31 March