Getuige gehoord in Rosebel Gold Mines strafzaak
18 Feb, 07:39
foto


Een behoorlijk aantal machines van Rosebel Gold Mines/Iamgold en een bus die werknemers moest vervoeren, werden op 28 juli van het afgelopen jaar door boze illegale goudzoekers in brand gestoken in Brokopondo. De mensen raakten verhit toen een illegale goudzoeker werd doodgeschoten en een andere ernstig gewond raakte. Zij bevonden zich op het terrein van het goudbedrijf. Als wraakactie is overgegaan tot vernietiging van machines van het goudbedrijf. In deze strafzaak staat Astrando L. terecht. Hem wordt brandstichting en vernieling verweten. Kantonrechter Maureen Dayala heeft op de rechtszitting van maandag een getuige gehoord in deze zaak.

De getuige, bewaker van het bedrijf zelf, verklaarde dat hij op zijn post zat toen 25 tot 30 mannen binnenvielen. Vijf mannen gingen naar binnen en begonnen met stenen op hem te gooien. De getuige zag dat de verdachte een gallon met diesel aan het besprenkelen was en stak vervolgens de machines en de bus in de fik. Hij zag kans om het bos in te vluchten. Ook zag hij hoe de verdachte vernielingen aan het wachthuisje bracht. 

Vervolgens gingen ze het wachthuisje binnen en namen zijn persoonlijke spullen mee. Een telefoon met oplader, zijn wapen, een bedrag van SRD 673,- namen ze van hem weg. Ook namen ze een jachtgeweer, patronen, een wifibox, powerbank en nog andere goederen weg. Op 16 maart zal er nog een getuige gehoord worden in deze zaak. 


Thursday 02 April
Wednesday 01 April
Tuesday 31 March