Uitgezette Roemeen land legaal in en uit
16 Feb, 06:33
foto
De ongewenste vreemdeling is het land gewoon binnengekomen via de Johan Adolf Pengel luchthaven.


De Roemeen Alandru Vlahos, die in 2017 als ongewenste vreemdeling het land was uitgezet door Justitie, bleek de immigratiedienst op de Johan Adolf Pengelluchthaven te zijn gepasseerd zonder dat alarmbellen gingen rinkelen. Hij kwam op eind januari Suriname binnen met een Roemeens paspoort en is eerder deze maand vertrokken. 

Na tien jaar illegaal in Suriname vertoefd te hebben, is de man het land uitgezet. Hij bleek gezocht te worden door Interpol en moest een straf uitzitten in Roemenië. De man bleek ook een oplichter te zijn. Hij heeft een relatie met een Surinaamse en heeft een kind met haar. 

Starnieuws verneemt dat onderzocht wordt hoe de man het land binnen kon komen via de normale weg. Hij was geblacklist, maar bij de Immigratiedienst was blijkbaar niet alert genoeg. Aangezien Vlahos het land uitgezet was, zou het systeem bij aankomst in het land moeten aangeven dat de man niet toegelaten mocht worden. Hoe is hij aan een visum gekomen, zonder dat duidelijk werd dat de man het land uitgezet is. 

Saturday 28 March
Friday 27 March
Thursday 26 March