Volksgezondheid: Alle instellingen zorgsector normaal open
15 Feb, 18:36
foto
De directie van Diakonessenhuis heeft in overleg met de vakbond werknemers de ruimte gegeven om deel te nemen aan de actie, voor zover de dienst toelaat.


Het ministerie van Volksgezondheid maakt nadrukkelijk bekend dat alle onder hem ressorterende diensten en instellingen alsook alle particuliere instellingen binnen de gezondheidssector op maandag 17 februari aanstaande normaal open zijn. De diensten  dienen normaal te worden aangeboden. 

De diensten binnen Volksgezondheid mogen niet misbruikt worden voor enge belangen, waarbij als een consequentie daarvan patiëntenzorg en de volksgezondheid in het algemeen in gevaar komen. Rust en stabiliteit zijn essentieel binnen deze sector, stelt het ministerie. "Destabilisatie en onrust veroorzaken zal niet slechts enkele groepen treffen maar zal haar invloed hebben op de totale samenleving, dus ook op u en de uwen!"

Het ministerie van Volksgezondheid doet een beroep op eenieder die werkzaam zijn in de hiernavolgende instellingen/instituten om onverkort de diensten te blijven aanbieden aan patiënten en eenieder die  daarvoor aanklopt! De instellingen zijn: Het Staatsziekenfonds, het  Academisch Ziekenhuis Paramaribo, ‘s Lands Hospitaal, het PCS, het RKZ, het Diakonessenhuis, het Marwina Ziekenhuis, het Mungra Medisch Centrum, het Wanica Ziekenhuis, het BOG, de RGD, het JTV, Covab en de Medische Zending.

Saturday 28 March
Friday 27 March
Thursday 26 March