Eerste Corona-dode in Europa
15 Feb, 12:40
foto


Een Chinese toerist is in Frankrijk overleden nadat hij het nieuwe coronavirus had opgelopen. Hij is de eerste dode als gevolg van de ziekte buiten Azië. Volgens de Franse minister van Volksgezondheid Agnès Buzyn was het slachtoffer een 80-jarige man uit de Chinese provincie Hubei. Hij arriveerde op 16 januari in Frankrijk en werd op 25 januari in quarantaine geplaatst in het ziekenhuis in Parijs, zei ze.

Eerder waren er buiten het vasteland van China drie doden gemeld - in Hong Kong, de Filipijnen en Japan. Er zijn echter meer dan 1.500 mensen gestorven aan het virus in China, voornamelijk in Hubei, waar het voor het eerst opdook.

Nog eens 2.641 mensen zijn onlangs positief getest, waardoor het totaal van China op 66.492 komt. Eind januari werd Frankrijk het eerste Europese land dat gevallen van het virus bevestigde. Het heeft 11 bevestigde gevallen van de ziekte gehad, officieel Covid-19 genoemd. Zes mensen blijven in het ziekenhuis.

De overleden man verkeerde in een kritieke toestand in het Bichat-ziekenhuis in het noorden van Parijs, zei de minister van Volksgezondheid. Hij stierf aan een longinfectie als gevolg van het coronavirus. De dochter van de man is één van de geïnfecteerden, maar ze is aan het herstellen, zei Buzyn.

Vijf van de gevallen in Frankrijk zijn Britse onderdanen die het virus hebben opgelopen in een chalet in het skigebied van Contamines-Montjoie. Buiten het vasteland van China zijn er meer dan 500 gevallen geweest in 24 landen.

Eerder zei de Verenigde Staten dat het een vliegtuig naar Japan stuurde om Amerikanen te evacueren die vastzitten op het Diamond Princess-cruiseschip, dat in quarantaine wordt gehouden in een Japanse haven. Van de 3.700 mensen aan boord, zijn er 218 positief getest op het virus. Australië zei dat het ook overwoog zijn burgers van het schip te verwijderen.

Saturday 28 March
Friday 27 March