Turkse belangstelling voor bananensector
15 Feb, 09:31
foto
De Turkse delegatie op bezoek bij minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij. (Foto: LVV/NII).


Een Turkse handelsdelegatie bestaande uit investeerders en regeringsautoriteiten is momenteel in Suriname, opzoek naar investeringsgebieden en mogelijkheden voor samenwerkingen. De delegatie heeft aangegeven geïnteresseerd te zijn in de bananen industrie. De vertegenwoordiger van de handelsdelegatie, Filiz Eltez, heeft de interesse voor de bananensector vrijdag bij een bezoek aan minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), aangegeven.

Parmessar gaf de delegatie een uiteenzetting over de huidige stand van zaken bij het bananen bedrijf FAI N.V. Eltez heeft ook aangeboden om de agrarische sector te ondersteunen met medicijnen. Turkije heeft een bevolking van meer dan 80 miljoen en is heel ver gevorderd in het bestrijden van ziekten die zich voordoen op landbouwgebied. De landbouw wordt er uitgeoefend met behulp van de modernste technieken, zegt de voorlichting van LVV, via het Nationaal Informatie Instituut (NII).

Ambassadeur Anwar Lall Mohamed en consul-generaal Roy Lieuw A Sie, waren aanwezig bij het bezoek aan Parmessar. LVV en de handelsdelegatie zullen een concept-raamwerk maken zodat er in een vervolggesprek, concreter kan worden ingegaan op de interessegebieden en eventuele samenwerkingen.

Saturday 28 March
Friday 27 March
Thursday 26 March