Alibi verdachte valt in duigen, maar hij blijft ontkennen
13 Feb, 21:36
foto


Peter A. wordt verweten dat hij zijn zusje en twee nichtjes in de periode van 2001 tot 2005 seksueel heeft misbruikt, verkracht en hen heeft besmet met het HIV-virus. De drie slachtoffers waren toen allen minderjarig: 14 jaar, 12 jaar om 11 jaar oud. Alle drie zijn besmet met het virus. Echter, Peter A. bleef ontkennen en gaf aan dat hij hen onmogelijk misbruikt kon hebben. Dit, omdat hij toen was opgesloten. Volgens hem werd hij op 20 april 2000 opgepakt in Nederland en veroordeeld tot vier jaar en vier maanden celstraf. In die periode zat hij in het gevang. Uit de opgevraagde documenten van het Parket in Nederland blijkt dat de man in die periode op vrije voeten was. Zijn alibi viel in duigen, maar hij bleef ontkennen.

Peter A. beweerde dat hij in de periode van 2003 tot 2006 niet naar Suriname kwam. Volgens hem is hij op 27 juni vorig jaar in deze zaak aangehouden. Kantonrechter Lygia Ravenberg hield de man drie verklaringen van getuigen voor die overeenkomen met die van de slachtoffers. Een buurman had aangegeven dat hij in die periode naast hem met zijn moeder en de slachtoffers in het huis woonde. Een goede vriend bij wie hij logeerde, verklaarde ook dat de verdachte een jaar lang bij hem had ingewoond in die periode. In die tijd nam hij ook zijn zusje mee. Een derde getuige had verklaard dat de verdachte met zijn familie en de slachtoffers in die periode in Paramaribo had gewoond. Desondanks, bleef Peter A. ontkennen. Hij zei dat ze allen logen.

Advocaat Georgette Leter is namens de slachtoffers toegevoegd aan deze zaak. Ze voerde aan dat de meisjes misbruikt waren, terwijl ze minderjarig waren. Hun leven is verpest en ze moeten het nu hebben van medicatie om het virus onder controle te houden. Naast de morele schade hebben ze ook materiële schade geleden. Hun leven zal nooit meer hetzelfde zijn. Ze moeten steeds voor hun medicatie betalen. Ook willen de slachtoffers graag dat de verdachte zijn oprechte verontschuldigingen aan hen aanbiedt. Per slachtoffer is er een schadevergoeding geëist van SRD 153.620, - wat neer komt op een totaalbedrag van SRD 460.860, -.

Op 26 maart zal het Openbaar Ministerie het pleidooi houden en zal de advocaat Maureen Nibte pleiten voor haar cliënt in deze strafzaak.