Singapore bank evacueert na zieke werknemer
12 Feb, 10:39
foto


Ongeveer 300 werknemers zijn geëvacueerd van de grootste bank van Singapore, DBS, nadat één persoon ziek werd met het nieuwe coronavirus. Alle 300 werkten op dezelfde verdieping, de 43e, en werden woensdag naar huis gestuurd.

Singapore had eerder 47 gevallen van het nieuwe virus gemeld - één van de hoogste gevallen buiten China. Het totale aantal infecties is meer dan 44.000 op het vasteland van China, met gevallen in meer dan 20 landen.

De DBS-medewerker werd dinsdag getest en zijn infectie werd woensdag bevestigd. "Uit voorzorg hebben alle werknemers op de getroffen verdieping het pand verlaten om vanuit huis te werken," zei het bedrijf in een verklaring. DBS zei: "in deze moeilijke tijd zal de bank deze werknemer en zijn gezin alle ondersteuning en begeleiding bieden".

Er wordt contactopsporing gedaan om te verifiëren wie aan de getroffen werknemer is blootgesteld. De gemeenschappelijke ruimtes van het gebouw in het Marina Bay Financial Center - zoals liften en toiletten - worden diep gereinigd en ontsmet.

Zorgpakketten met thermometers, maskers en handdesinfectiemiddelen werden aan de geëvacueerde medewerkers gegeven en de bank zei dat er een medische hulplijn was.

Singapore verhoogde vorige week de "Disease Outbreak Response System Condition" naar oranje - wat betekent dat de ziekte ernstig is en zich gemakkelijk van persoon tot persoon verspreidt. Als gevolg hiervan zijn alle bedrijven en veel openbare ruimtes begonnen medewerkers en bezoekers te scannen op temperatuur.

Medewerkers van de grootste bank in Singapore DBS worden getest op hun temperatuur. (Getty Images)

De Covid-19, zoals de ziekte officieel wordt genoemd, heeft meer dan 1.100 mensen gedood in China, waar het opkwam. Op woensdag meldde het land echter het laagste aantal nieuwe gevallen in bijna twee weken, met 2.015 nieuwe bevestigde gevallen op dinsdag.

In zijn laatste maatregel om de verspreiding te stoppen, heeft China gezegd dat het de terugkeer van kinderen naar school zal spreiden. Verschillende provincies hebben scholen gesloten tot eind februari.

In Japan is het aantal infecties op een cruiseschip in Yokohama in quarantaine gestegen met 39. Met 174 bevestigde gevallen is de Diamond Princess de grootste afzonderlijke cluster van het virus buiten China. Van in totaal meer dan 3.700 passagiers en bemanning aan boord, zijn er tot nu toe bijna 500 getest, maar er zijn plannen om de test de komende dagen te intensiveren.

Terwijl de geïnfecteerden aan land worden gebracht en onder medische zorg worden gebracht, moeten de resterende passagiers in quarantaine op het schip blijven.