St.Vincentius Ziekenhuis krijgt huisartsenpost
11 Feb, 20:19
foto
Er zijn gesprekken gaande over het opzetten van een huisartsenpoli bij het St.Vincentius Ziekenhuis. (Foto: SZF)


Het Staatsziekenfonds (SZF), NV Medhulp en het St. Vincentius Ziekenhuis voeren overleg over het opzetten van een Huisartsenpost (HAP) op de locatie van de Spoedpost van het ziekenhuis. De NV Medhulp zal de spoedpost van het St. Vincentius Ziekenhuis overnemen en omzetten in een huisartsenpost. Het streven is erop gericht om de post in maart al operationeel te krijgen.

De spoedpost van het St. Vincentius Ziekenhuis is ideaal om een huisartsenpost op te zetten, omdat het ziekenhuis al over de benodigde infrastructuur beschikt voor de acute geneeskunde, waaronder monitoren, observatiebedden en behandelkamers, zegt de voorlichting van het SZF.

De huisartsenpost zal toegankelijk zijn voor alle patiënten, dus ook voor niet SZF’ers. Alle acute huisartsengevallen worden behandeld en er wordt geen drempeltarief gehanteerd. De lab- en röntgenverrichtingen en overige ziekenhuisdiensten zullen door het St. Vincentius Ziekenhuis worden verzorgd. Mocht blijken dat een patiënt opgenomen moet worden in het ziekenhuis dan zal contact worden opgenomen met de relevante specialisten binnen het ziekenhuis. Indien een patiënt doorverwezen moet worden naar het AZP dan zal de patiënt zo snel mogelijk met een ambulance worden vervoerd.

De huisartsenpost zal open zijn van maandag tot en met vrijdag van 19.00 uur ’s avonds tot 7.00 uur ’s morgens. Op zaterdagen, zondagen en feestdagen zal de post 1 x 24 uur open zijn. Er zijn al drie huisartsenposten opgezet, de eerste staat aan de Fred Derbystraat, de tweede is in december geopend te Sophia’s Lust en de derde vorige week in het Wanica Ziekenhuis. Gelet op de grote aantallen patiënten hebben alle huisartsenposten nu al hun nut bewezen, zegt het SZF in een persbericht.