Lidbonden C-47 in spoedassemblee bijeen
11 Feb, 07:42
foto


De lidbonden van vakcentrale C-47 komen vrijdag in een spoedassemblee bijeen. "Er vinden teveel ontwikkelingen plaats, waardoor wij geen andere keus hebben dan de lidbonden te informeren en na te gaan hoe verder," motiveert Robby Naarendorp, ondervoorzitter van de vakcentrale C-47 de spoedbijeenkomst aan Starnieuws.

De kwestie van Proeve, de wijze waarop de voordracht is gedaan, begint Naarendorp met de opsomming van de ontwikkelingen die spelen. Dan heb je nog de belastingkwestie waar nog steeds geen oplossing voor is en de mensen netto steeds minder overhouden, zegt de vakbondsman.

"Ook de aanklacht waarin de minister van Financiën is gevrijwaard doet de wenkbrauwen fronsen. En dat de kwestie van de SPSB, de duurder wordende prijzen, de koersontwikkelingen en de financiële problemen in het algemeen." Naarendorp haalt ook het voortbestaan van bacovenbedrijf FAI aan, waar de werknemers brodeloos dreigen te raken als de regering niet ingrijpt. "En natuurlijk de onduidelijkheid over het gebruik van de kasreservemiddelen die de banken bij de Centrale Bank van Suriname hadden."

Tuesday 07 July
Monday 06 July
Sunday 05 July