Douanebond ondersteunt nieuwe dienstleiding
05 Feb 2020, 02:16
foto
Minister Gillmore Hoefdraad ontvangt de leiding van de douane en het bestuur onder leiding van Joyce de Vlugt. Links van de bewindsman, Lloyd Kuhn de nieuwe inspecteur.


De nieuwe leiding van de douane is dinsdag gepresenteerd op een algemene ledenvergadering (alv) van de douanebond. Inspecteur Lloyd Kuhn en zijn plaatsvervanger Patriz Ormskerk werden verwelkomd. Tijdens de alv zijn de bondsleden formeel ook op de hoogte gesteld over de veranderde situatie. Het managementteam onder leiding van August van Lobrecht is vervangen. “Het managementteam was aangetrokken voor een bepaalde tijd vanwege de hervorming,” zegt Joyce de Vlugt, voorzitter van de douanebond. Het team was voor een jaar aangetrokken om te werken aan de reorganisatie. Hieraan is nog een jaartje bijgeplakt. 

De Vlugt zegt aan Starnieuws dat de bond vanaf het begin heeft aangegeven dat door het aanstellen van een managementteam de doorgroeimogelijkheden stoppen, waardoor er in de rest van de organisatie geen opschuivingen konden plaatsvinden. Nu zijn twee adjunct-inspecteurs naar voren geschoven die de leiding hebben. Hierdoor vond er een verdere opschuiving plaats van onder naar boven, “en dat is wat we wilden hebben”, zegt De Vlugt. 


De nieuwe leiding van de douane. Bondsvoorzitter Joyce de Vlugt presenteert inspecteur Lloyd Kuhn met naast hem zijn plaatsvervanger Patriz Ormskerk. 

De bondsvoorzitter geeft aan dat het managementteam zijn werk gedaan heeft, “waar zij zijn geëindigd gaan wij door”. Eén van hun taken was ook het identificeren van mensen die de leiding konden overnemen. Het was sowieso de bedoeling dat de douane zelf deel zou uitmaken van de leiding. Het werk werd geleverd door de ambtenaren, dus er gaat niet een heleboel veranderen. “We gaan even hard werken en zorgen dat de inkomsten weer omhoog gaan,” zegt De Vlugt.

Onder het managementteam is er gepresteerd, en er zal nu nog harder gewerkt worden, meent de bondsvoorzitter. Ze ziet het als een hoogtepunt dat er nu mensen uit de eigen organisatie in de leiding zitten. Door het halen van mensen van buiten lijkt het op een gegeven moment alsof er geen capabele personen in die organisatie zijn, terwijl er mensen zijn die de hoogste opleiding binnen de dienst hebben genoten. “Geef ze de kans om zich te profileren.” De Vlugt zegt dat de nieuwe leiding gedragen wordt en de zegen heeft van de bond.

Raoul Lith
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March