Senioren financieren woningbouw met markoesa-project 
05 Feb 2020, 07:48
foto
VHP-voorzitter Chan Santokhi plant een markoesaplantje te Magentakanaalweg. Het project moet geld opbrengen voor afbouw van een opvangcentrum voor senioren.


Voor de financiering van acht woonunits bestemd voor senioren die niet afgebouwd konden worden afgelopen jaar, is er een alternatieve financiering gezorgd. Stichting Om Prakash is een markoesa-project gestart om de bouw van een senioren opvangcentrum te financieren. De opbrengsten worden gebruikt om het opvangcentrum aan de Magentakanaalweg in het district Wanica af te bouwen. 

In 2009 was al een begin gemaakt met de bouw van 8 woonunits. Na een jaar kwam de bouw van deze units stil te liggen. Door veranderde regelgeving in Nederland, konden seniore burgers uit Nederland niet meer voor langere perioden in het buitenland verblijven zonder consequenties voor hun inkomen. 

De stichting heeft de Agrarische Raad van de VHP benaderd voor know how, ondersteuning en begeleiding voor het opzetten van een Markoesa-aanplant van 2 hectaren. Met de opbrengsten van dit project wil de stichting inkomsten genereren om de half afgebouwde units af te maken. 

Het project moet uiteindelijk 60 ton verse markoesa opleveren, met een geschatte waarde van SRD 300.000. De aanplant zal in een week klaar zijn en over zes maanden kan worden gestart met de oogst. De Agrarische Raad biedt de telers van de markoesa ook garantie aan voor de afzet. De Agrarische Raad heeft intussen succesvol verschillende markoesa-projecten helpen starten in onder andere Coronie, Apoera, Commewijne en Nickerie.


Advertenties