Waarom ik het beroep van de President accepteer!
04 Feb 2020, 04:05
foto


In een artikel van een zekere Idris Naipal (nobody), ik weet bij God waar niet wie die figurant is, heeft betrokkene geprobeerd mijn integriteit en betrouwbaarheid in twijfel te trekken. De inhoud van zijn motivering laat blijken dat het gaat om een waterdrager, kennelijk van de voorzitter van de VHP. Als je leest wat die man schrijft om zijn stelling te motiveren, dan zie je dat hij het Nederlands verstaat, maar niet begrijpt. Een heleboel koeterwaals.

Welnu, Chandrikapersad Santokhi is de man die in staat is om vast te stellen als Eugène van der San ruggengraat bezit of niet. Blijkbaar behoort hij inderdaad binnen die kringen tot een nobody, waardoor hij niet weet dat hij mijn naam met ontzag en respect in zijn waffel moet nemen. Volgens deze inzichtloze figuur getuigt mijn gedrag van een dubbele moraal en zonder principe, ik vraag hem dat aan zijn voorzitter voor te leggen.

Door deze onzin ben ik wel verplicht een reactie te geven en die waterdrager zal binnen zijn redactiegroep juichen en zeggen hier wilde ik hem hebben. Een andere keer ga ik zijn voorzitter vragen hem de opdracht te geven mijn naam niet meer in zijn waffel te nemen.

Deze president heeft het vaak over het gedrag van ons als mens “U ziet de mens maar u kent hem niet, u kent de mens maar doorgrond hem niet”. Vrienden, kennissen, vijanden en familieleden hebben een ding gemeen; ze zijn allen mensen. Kennelijk is een van mijn zegeningen dat ik de mens wel redelijk ken.

Eerlijk gezegd; dat de president mij zou oproepen had ik wel verwacht, maar dat ik zou toegeven aan zijn verzoek niet, omdat ik bewust niet in een gesprek met hem deze kwestie naar voren had gebracht. Maar zoals hij ook heeft opgemerkt we hadden en hebben geen ruzie maar een verschil van inzicht en de wijze waarop hij dat heeft verwoord in Coronie, heeft mij overstag doen gaan. Ik heb verder lak aan wie en wat men wil denken.

President Bouterse is niet de eerste President met wie ik heb moeten samenwerken. Hij is wel de eerste die beseft en bereid is in het openbaar te laten blijken dat hij het verschil kent van dankbaarheid en ondankbaarheid.

Jammer dat ik mijn tijd moest verspillen aan zo een waardeloos artikel. Een gezegde in het Nederlands is niet voor een ieder vatbaar. Schoenmaker houd je bij je leest.

Eugène van der San
Advertenties