Minister Elias: Geen mensen in Suriname met coronavirus
26 Jan, 22:13
foto
Minister Antoine Elias van Volksgezondheid


"Het is absoluut niet waar dat twee personen in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo liggen die besmet zijn met het coronavirus". Dit zegt minister Antoine Elias van Volksgezondheid aan Starnieuws. Hij keurt af dat mensen paniek zaaien met dit soort nep-berichten. 

De minister wijst erop dat niet alleen Surinamers deze berichten volgen, maar ook internationaal zullen dit soort berichten voor verwarring zorgen. Elias deelt mee dat Volksgezondheid alert is. Mocht het virus hier opduiken, dan zal een plan van aanpak meteen in werking treden. Iemand die besmet is, wordt dan gelijk in quarantaine geplaatst. 

De gezondheidsautoriteiten hebben contact met ambassades en internationale organisaties als blijkt dat iemand uit het besmet gebied in China, Suriname zou aandoen. Tot nu toe is ook niemand uit Wuhan, waar de ziekte als eerste is ontdekt, naar Suriname gekomen. De bewindsman deelt mee dat de veiligheidsvoorschriften in acht worden genomen. 

Niemand is opgenomen in het ziekenhuis met het coronavirus, benadrukt de minister. Hij vraagt de samenleving om geen nep-berichten te delen. Er wordt onnodig paniek gezaaid. 


Advertenties

Saturday 29 February
Friday 28 February
Thursday 27 February