Brazilië: Bijna 50 doden door noodweer
26 Jan, 16:31
foto
Er is vrees dat het dodental zal stijgen in de zuidoostelijke Braziliaanse deelstaat Minas Gerais. (Foto's: AFP)


Minstens 46 mensen zijn omgekomen in Brazilië en meer dan 25.000 mensen zijn ontheemd door  wijdverspreide overstromingen na stormen en zware regenval die over het zuidoosten van het land zijn gegaan. Volgens de autoriteiten zijn de meeste slachtoffers gevallen in de deelstaat Minas Gerais, inclusief de hoofdstad Belo Horizonte.

Belo Horizonte had de zwaarste regenval gedurende een periode van 24 uur tot vrijdag sinds de registratie 110 jaar geleden begon, meldde de krant O Globo. Lokale autoriteiten in Minas Gerais zeiden zondag dat 37 mensen waren gestorven, terwijl meer dan 17.000 mensen waren ontheemd of geëvacueerd uit hun huizen. Nog eens 25 mensen werden vermist.

In de kuststaat Espirito Santo stierven negen mensen, meer dan 8.000 mensen werden ontheemd of geëvacueerd en drie mensen werden vermist, zeiden de autoriteiten op zondag.

De dodelijke overstroming komt precies een jaar na de door regen veroorzaakte ineenstorting van een afvaldam in de stad Brumadinho, ook in de deelstaat Minas Gerais. Bij die ramp kwamen meer dan 250 mensen om. Het geldt als één van de ergste mijnrampen in de wereld.
Advertenties

Saturday 29 February
Friday 28 February
Thursday 27 February