Parmessar voert landbouwvoorlichting Saramacca op
23 Jan 2020, 13:31
foto
LVV-medewerker bezig in het veld in het district Saramacca. (Foto: LVV)


Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft besloten de voorlichting in Saramacca op te voeren. De bewindsman benadrukt dat het om een agrarisch district gaat. De veldbezoeken van de voorlichters worden door de landbouwers zeer op prijs gesteld, vaak genoeg zijn zaken geconstateerd die verbeterd kunnen worden, laat het ministerie weten. 

De landbouwers worden gewezen op onder andere het verantwoord gebruik van pesticiden. Hierover worden tijdens de bezoeken ook folders verstrekt. Ook worden er gesprekken gevoerd over de uitvoering van de Good Agriculture Practices (GAP). Eveneens worden de landbouwers van advies voorzien en bij eventuele vragen van hen, wordt samen bekeken hoe problemen het best aangepakt kunnen worden. De agrariërs die tot nu toe bezocht zijn, worden ook ingelicht over bermbeplanting. 

De mensen maken goed gebruik van de aanwezigheid van de landbouwvoorlichters. Ook de landbouwvoorlichters verruimen hun kennis tijdens deze veldbezoeken, stelt LVV. Parmessar vindt de zichtbaarheid van de landbouwvoorlichters op het veld belangrijk. Hij geeft aan dat de agrariërs de grote doelgroep zijn van het ministerie van LVV. De rapportages van de veldwerkers zijn nodig om het beleid daarop te richten. 


Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April