Bordo: Brunswijk hoofdsponsor ABOP; 20 kg goud gedoneerd
19 Jan, 00:58
foto
ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk met een deel van het goud dat hij schenkt aan de partij.


Ronnie Brunswijk, voorzitter van de ABOP, heeft 20 kilogram goud geschonken aan zijn partij. "Hij is voorzitter én hoofdsponsor van de ABOP," zegt ondervoorzitter Joël 'Bordo' Martinus aan Starnieuws. Een kilogram goud kost ongeveer US$ 40.000. Het gaat om een waarde van ruim US$ 800.000. Het geld is volgens Bordo bestemd voor propagandamateriaal en andere onkosten die de partij maakt voor de verkiezingscampagne. 

Martinus legt uit dat Brunswijk na de verkiezingen van 2015 is begonnen met het opsparen van goud bij goudopkoopbedrijf Ourominas. "Hij heeft daar gespaard en heeft nu 20 kg omgewisseld. Hij heeft nog meer goud voor de partij. Het gaat nog om 15 kilo," zegt de ondervoorzitter van ABOP. Hij legt uit dat er al verkiezingsmateriaal is gekocht, maar dit is niet genoeg. "Er hebben de vorige keer 28.000 mensen gestemd op ABOP maar de partij is groter geworden. Nu hebben we materiaal nodig voor meer dan 50.000 mensen". 

De ABOP-voorzitter wil niet dat leden contributie betalen. "Alleen het hoofdbestuur is verplicht daartoe. Mensen die naar de partij komen, den na fu pay. Voorzitter no wani. Den musu kon vrij in a partij", merkt Bordo op. Hij geeft aan de mensen het al moeilijk hebben en het moet hen geen geld kosten om lid te worden en een lidmaatschapskaart te krijgen. "Wij zijn allemaal verrast met de grote donatie van Brunswijk. Geld is geen probleem voor ABOP". Brunswijk heeft de schenking aan de ABOP bekendgemaakt in een video die via sociale media is verspreid. 

De politicus legt uit dat het huren van vliegtuigen, helikopters en boten voor het binnenland veel geld kost. Een charter van  een vliegtuig is US$ 2500. "Soms we yuru 3 planes tegelijk. Dat na US$ 7500", zegt Bordo. Hij merkt op dat zijn voorzitter vaak met een helikopter naar verschillende plaatsen gaat. Dan moet er per uur worden betaald. Het voeren van campagne kost veel. ABOP maakt zich op voor regeermacht. Bordo is ervan overtuigd dat zijn partij een behoorlijke winst zal behalen bij de komende verkiezingen. 
Advertenties

Saturday 29 February
Friday 28 February
Thursday 27 February