NPS-voorzitter: Nieuwe kans voor uitvoering West-Suriname
12 Jan, 16:23
foto
Gregory Rusland, voorzitter van NPS.


Met de vondst van grote hoeveelheden olie en gas vóór de kust van Suriname ontstaat er een nieuwe kans voor de uitvoering van het West Suriname plan, zoals door de toenmalige regering onder leiding van Henck Arron gepland en in uitvoering was in de jaren zeventig van de vorige eeuw.  Dit is de mening van NPS voorzitter, Gregory Rusland.

Met dit plan kan onder andere het bauxiet-potentieel en de ontwikkeling van andere mineralen ter hand genomen worden tegen lagere kosten, die internationaal concurrerend zijn. Binnen het plan, welke reeds in uitvoering was tot 1980, kan de diversificatie van de economie meer inhoud krijgen door onder andere de ontwikkeling van de agrarische sector, omdat in dat gebied duizenden ha kunnen worden ingericht voor de productie van diverse gewassen op grote schaal. 

Met de gewijzigde omstandigheden zullen Nickerie en Coronie direct meegenomen moeten worden bij de verhoging van de productie en de aanverwante infrastructuur. Kortom de gedachte om een grote nieuwe stad in West Suriname op te zetten moet de komende periode aandacht gegeven worden, vindt Rusland. 

De realisatie van die doelen vereist verantwoord en deskundig leiderschap, omdat dergelijke plannen niet zonder visie en deskundigheid gerealiseerd kunnen worden. "Ons volk heeft op 25 mei a.s. de gelegenheid om Suriname positief op de kaart te zetten of te kiezen voor een toekomst als Equatoriaal Guinea, Nigeria of Venezuela. Door de juiste keus kunnen wij welvaart creëren voor alle Surinamers die onderwijs e.a. vormen van training tot zich kunnen nemen en zelf in hun onderhoud kunnen voorzien," zegt de voorzitter van de groene partij. 

Onderwijs en gezondheidszorg evenals infrastructuur dienen op een veel hoger niveau te komen, zodat Suriname als voorbeeld kan dienen voor de wereld als land hoe men welvaart kan realiseren voor zijn burgers en niet een land dat steeds negatief in de wereld wordt gepresenteerd met allerlei negatieve berichten. 
Advertenties

Monday 25 May
Sunday 24 May
Saturday 23 May