Voor het eerst in 70 jaar stelt VHP kandidaten in Marowijne
28 Dec 2019, 12:39
foto
De VHP heeft haar aspirant-kandidaten gepresenteerd in Marowijne. Voor het eerst in haar geschiedenis doet de partij landelijk mee aan de verkiezingen. (Foto: VHP Mediacommissie)


Voor het eerst in haar geschiedenis zal de VHP kandidaten stellen in het district Marowijne. De aspirant-kandidaten zijn vrijdag, tijdens een ressortvergadering in Moengo, gepresenteerd door partijleider Chan Santokhi. Ook in Para zal de VHP voor het eerst zelfstandig deelnemen aan de verkiezingen. Door landelijk deel te nemen aan de verkiezingen in haar 70-jarig bestaan, heeft de oranje partij geschiedenis geschreven. 

Acht aspirant-kandidaten zijn gepresenteerd voor het oostelijke district: Tomopawiro Rosinah, Daniel Prika, Aacmel Wilson, Romeo Jimmy, Theo Pita, John Patrick van Genderen, Antonius Rudolf Tjon A Tjoen en Tokoe Wijnberg. De aspirant-kandidaten hebben de problemen waarmee het district te kampen heeft, besproken tijdens de vergadering. Het gaat om werkloosheid; onveiligheid; gebrek aan medische zorg; uitzichtloosheid; armoede. Albina ziekenhuis draait niet optimaal, er is taalbarrière, de arts in het ziekenhuis spreekt Spaans, patiënten begrijpen de arts niet. Studenten maken zich om 3 uur in de ochtend klaar om naar de middelbare school te gaan en komen dan om 4 uur ’s middags terug. Er zijn geen recreatie mogelijkheden, waardoor het district veel hangjongeren kent, mede door werkloosheid. Er worden geen percelen verkocht, waardoor de woningbouw ook niet op gang komt. Verder is er slechts één ATM machine en één apotheek waar er schaarste is aan medicijnen. 

Volgens de aspirant-kandidaten is de eens zo welvarende status van Moengo, verworden tot een armoedig stadje. Dit district is onleefbaar geworden vanwege het slechte beleid van deze regering. De VHP'ers willen ommekeer in het district Marowijne. "We hebben een regering nodig die diversificatie en welvaart brengt in dit district en dat is de VHP, the Orange movement."

Santokhi heeft verschillende oplossingsmodellen aangedragen om de noden van het district Marowijne te helpen verlichten.Hij gaf aan dat nu de tijd is aangebroken dat Marowijne zelf gaat beslissen over de nieuwe toekomst van zijn eigen district. In Moengo komt er ook een VHP infocentrum. Tijdens deze ressortvergadering is door de VHP-voorzitter de kern Wonoredjo geïnstalleerd, tevens werden 17 harde werkers van Marowijne gedecoreerd. 

In 2010 is een brandweerkazerne opgezet die voor 90 procent af was, toen regering Bouterse aantrad, is dat gebouw nooit meer afgebouwd. In 2015 zou regering Bouterse een middelbare school bouwen, dat is nooit gebeurd. "We hebben in ons beleidsplan opgenomen: een middelbare school en marktgericht beroepsonderwijs zoals: taxichauffeur, timmerman, kapper, talentonderwijs, zwemmen , atletiek, een voetbalschool is al in voorbereiding," hield de politicus zijn gehoor voor. 

De VHP vecht volgens Santokhi tegen geen enkele politieke partij, maar ze bindt de strijd aan tegen het wanbeleid van deze regering. "Als je in de regering bent moet je de belangen van alle Surinamers behartigen en niet slechts van een handjevol mensen. De VHP heeft haar plannen al klaar liggen om Suriname uit de crisis te halen. Op 18 januari 2020 wordt er in het VHP partijcentrum een massameeting gehouden en dan zullen de oplossingen aangedragen worden om Suriname te redden."
Advertenties

Tuesday 16 April
Monday 15 April
Sunday 14 April