CCK en IRIS respecteren vonnis 8 decemberproces
02 Dec, 13:35
foto


In een korte verklaring zeggen het Comité Christelijke Kerken (CCK) en de Interreligieuze Raad in Suriname (IRIS) dat zij kennis hebben genomen van de uitspraak van de Krijgsraad in het 8 decemberproces. Zij zeggen het vonnis te respecteren en de onafhankelijk rechtspraak in het land te erkennen.

De volledige verklaring luidt:

Het Comité Christelijke Kerken (CCK) en de Interreligieuze Raad in Suriname (IRIS) hebben kennis genomen van het vonnis van de Krijgsraad op 29 november jl. in de rechtszaak van de 8-decembermoorden. Het CCK en de IRIS erkennen de onafhankelijke rechtspraak in de Republiek Suriname en respecteren derhalve dit vonnis. Wij spreken onze waardering uit voor de rechters die deze zaak tot een afronding hebben gebracht. 

Het CCK en de IRIS roepen hierbij de gehele samenleving op de rechterlijke uitspraak te respecteren en het belang van onze natie voorop te plaatsen door de rust en orde in onze samenleving te handhaven. Wij verwijzen ten slotte naar eerdere initiatieven van het CCK en de IRIS om na de rechterlijke uitspraak een proces van verzoening en heling in ons land in te zetten en wij roepen het totale volk van Suriname op om hier oprecht aan mee te werken, opdat wij na 37 jaren in daadwerkelijke vrijheid en harmonie gezamenlijk kunnen werken aan de verdere opbouw van ons land.

 Het Comité Christelijke Kerken (CCK),

K. Choennie, voorzitter

 De Interreligieuze Raad in Suriname (IRIS),

I. Jamaluddin, voorzitter

 
Advertenties

Monday 24 February
Sunday 23 February
Saturday 22 February