Santokhi: Niet de president is veroordeeld maar Bouterse
02 Dec, 00:00
foto
VHP-voorzitter Chan Santokhi heeft de aspirant-kandidaten van Saramacca op DNA-niveau, zaterdagavond gepresenteerd. (Foto: Mediacommissie VHP)


"Ik ben bijzonder blij dat de president van het land de rechterlijke macht alle ruimte heeft gegeven om haar onderzoek te doen. De president van het land staat ook achter het principe van de rechtsstaat. De president heeft de rechterlijke macht haar werk laten doen. Niet de president is veroordeeld. Laat die verwarring daarover niet ontstaan. De president is een instituut van het land, gewaarborgd bij de grondwet. De persoon die invulling geeft aan de functie, de persoon van Bouterse, die is veroordeeld."

Dit zei VHP-voorzitter Chan Santokhi zaterdagavond in Saramacca bij de aftrap van de ressortmeetings in dit district. Hij heeft de aspirant-kandidaten voor dit district gepresenteerd. De kandidaten in willekeurige volgorde zijn: Jason Bakker, Trishala Soebhag, Wiresh Doerbalie, Sherin Bansi-Durga, Clifton Koorndijk, Roependra Mahabier, Sumeet Ganesh, Mahinderkoemar Jogi, Nathalie Amatmohamed, Prevish Hira en Riviano Maddamin. Uit de aspirant-kandidaten zal de uiteindelijke lijst worden gepresenteerd. Zij moeten zich profileren de komende periode. 

Santokhi introduceerde Koorndijk als aspirant-kandidaat voor de VHP. Hij is ex-hoofdbestuurslid van de NDP en is toegetreden tot de oranjepartij. Santokhi merkte op dat met de presentatie van de kandidaten, eenheid is gedemonstreerd. Koorndijk heeft na lang wikken en wegen besloten de VHP te ondersteunen, deelde de partijvoorzitter mee. Hij is enthousiast verwelkomd. 

De VHP-leider zei dat de rechterlijke macht vrijdag een belangrijke beslissing heeft genomen. "De belangrijkste beslissing is dat de rechtsstaat Suriname overeind is gebleven", stelde de politicus. Hij merkte op dat als wij in een rechtsstaat leven, eenieder wet en recht dient te respecteren. Santokhi heeft er geen moeite mee dat er emoties zijn, maar uiteindelijk moet iedereen de rust bewaren. "Met het vonnis is de rechtsstaat overeind gebleven. De onafhankelijkheid van de rechterlijke macht is gewaarborgd. Dit moet ook na het uitspreken van het vonnis zo blijven. We hebben een zeer kundige rechterlijke macht die haar werk goed en professioneel doet," stelde Santokhi. 

Friday 10 April
Thursday 09 April
Wednesday 08 April