Abrahams: A-nationale daad veroordeling van Bouterse
30 Nov, 15:31
foto
Ramon Abrahams gisteravond in Ocer in gesprek met een journalist. Hij heeft de kaders van de partij toegesproken.


Ramon Abrahams, ondervoorzitter van de Nationale Democratische Partij (NDP), vindt het een a-nationale daad dat president Desi Bouterse veroordeeld is terwijl hij als symbool van de natie de belangen van het land in China aan het behartigen was. Het is niet te accepteren dat mensen zijn gekomen aan de integriteit van de president en de NDP. Het is volgens hem een regelrechte politieke aanval en een politiek proces. Er zal ook antwoord hierop worden gegeven. Het wachten is op de aankomst van de president na middernacht. Hij is van Kenia onderweg naar Suriname. 

Tijdens een spoed kadermeeting in Ocer vrijdagavond is de mobilisatie gestart voor een grootse ontvangst van Bouterse op de luchthaven te Zanderij. Bussen uit verschillende districten zullen worden ingezet om leden en sympathisanten te vervoeren naar Zanderij. "Dit zijn wij aan hem verplicht. De president zal op een waardige wijze ontvangen worden. De mobilisatie is al begonnen," deelde Abrahams mee. Hij merkte op dat voor het eerst een zittende president is veroordeeld. 

Er wordt een regelrechte aanval op de NDP gepleegd, meent Abrahams. "Zo kort vóór de verkiezing". Hij stelde dat het nu reeds duidelijk is dat de NDP de verkiezingen weer zal winnen, gezien de sterkte van de partij. De oppositie zal er alles aan doen om de NDP het moeilijk te maken en proberen de partij de pas af te snijden. "Laat men ons niet dwingen dingen te doen, die wij niet willen doen," zei de NDP-topper. Hij deelde mee dat rechtsgeleerden en anderen bezig zijn na te gaan welke rechtsmiddelen gebruikt zullen worden. 

Abrahams merkte op dat terwijl hij op Starnieuws aan het kijken was hoe het proces verloopt, en in Suriname nog niks bekend was, het vonnis in Nederland al bekend was. Op grond daarvan heeft de Nederlandse premier Mark Rutte gereageerd. Abrahams concludeert dat hij het vonnis al had gekregen en wist wat erin stond. Hij herhaalde dat het om een politiek proces gaat. De politicus voerde aan dat de NDP op 25 mei grootser uit de bus zal komen, ondanks de veroordeling. 
Advertenties