187 bloeddonoren gedecoreerd; Dean Gorré ook onderscheiden
22 Nov 2019, 22:51
foto
President Desi Bouterse feliciteert de bloeddonoren die zijn gedecoreerd. (Foto: NII)


187 bloeddonoren zijn door president Desi Bouterse vrijdag gedecoreerd voor hun vrijwillige bijdrage aan bloed, waardoor vele levens zijn gered. De decoratie vond plaats in het kader van 44 jaar Srefidensi. President Bouterse was ingenomen met de inzet van de bloeddonoren en dankte hen voor deze nobele taak. Naast bloeddonoren zijn ook anderen gedecoreerd, onder wie bondscoach Dean Gorré. Hij is benoemd tot officier in de Ereorde van de Gele Ster. 

In zijn toespraak gaf de president aan dat degenen die bloed afstaan beseffen, dat zij een gezond leven moeten leiden om als donor te kunnen voldoen. Dat getuigt weer van een goed voorbeeld dat deze burgers geven aan de samenleving. “U heeft niet geschroomd om te helpen waar anderen mogelijkerwijs vergeten of niet willen of niet kunnen’’, zegt het staatshoofd via het Nationaal Informatie Instituut. 

Bouterse bedankte het Surinaamse Rode Kruis. Deze organisatie is gespecialiseerd en volvoert een zeer nobele taak. Hij riep de organisatie op door te gaan met het goede werk en anderen aan te moedigen, om samen in de ruimste zin van het woord te kunnen bouwen aan de verdere opbouw van ons land, door elkaar in de ruimste zin des woords te ondersteunen. Hij feliciteerde alle decorandi namens de regering en het volk van Suriname met deze mijlpaal in hun leven. “God zal u, wanneer de tijd daar is dé grote onderscheiding geven”, zei president Bouterse.

De donoren werden gedecoreerd tot Ridder in de Ere Orde van de Gele Ster, Officier in de Ere Orde van de Gele Ster en Commandeur in de Ere Orde van de Gele Ster.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May