LVV helpt boeren in Nickerie bij onderhoud lozingen
07 Nov, 04:45
foto
Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij zet een graafmachine in bij het opschonen van lozingen in Nickeriaanse polders. (Foto: LVV/NII)


Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft de afgelopen dagen in samenwerking met het waterschap Van Drimmelen Polder gewerkt aan het opschonen van bijkans 12 kilometer irrigatiekanaal en lozing. Het ministerie heeft medewerkers en materieel ingezet om boeren te helpen bij onderhoud van secundaire lozingen en kanalen in hun polders.

De boeren zijn in feite zelf verantwoordelijk voor het onderhoud van de natte infrastructuur in hun gebied. Het ministerie zegt in een persbericht echter altijd bereid te zijn om deze producenten de helpende hand te bieden. LVV zet al enige tijd graafmachine en medewerkers in op plekken waar boeren niet zelf, of volledig in staat zijn het onderhoud te doen. Ondervoorzitter Amriet Hira van het waterschap noemt het een “ander goed gebaar van het ministerie van LVV, om de productie van rijst te helpen opvoeren.”

Advertenties

Friday 21 February
Thursday 20 February
Wednesday 19 February