Suriname knoopt diplomatieke banden aan met Rwanda
15 Oct 2019, 14:35
foto
Ambassadeur Kitty Sweeb (r) en ambassadeur Valentine Rugwabiza van Rwanda maken de diplomatieke relaties tussen beide landen officieel. (Foto: The New Times)


Suriname en Rwanda zijn diplomatieke betrekkingen aangegaan. De permanente vertegenwoordiger van Suriname bij de Verenigde Naties (VN), Kitty Sweeb en de permanente vertegenwoordiger van Rwanda bij de VN, ambassadeur Valentine Rugwabiza hebben een gezamenlijke communiqué ondertekend dat de diplomatieke betrekking tussen de twee landen officieel maakt.

De twee permanente vertegenwoordigers benadrukten dat de totstandkoming van diplomatieke betrekkingen vandaag de dag een uitdrukking is van de wens van hun respectieve regeringen om de banden tussen hun landen te versterken en de samenwerking tussen de volkeren van Suriname en Rwanda uit te breiden.

"Beide delegaties hebben gezamenlijk Zijne Excellentie António Guterres, secretaris-generaal van de Verenigde Naties, geïnformeerd over de totstandkoming van diplomatieke betrekkingen tussen Suriname en Rwanda", staat in een verklaring van de Permanente missie van Rwanda bij de VN.

Rwanda is diplomatieke betrekkingen aangegaan die de weg effenen voor meer samenwerking met verschillende landen en om zijn invloed in de mondiale arena te vergroten. De minister van Buitenlandse Zaken belast met de Oost-Afrikaanse Gemeenschap ambassadeur Olivier Nduhungirehe vertelde The New Times dat Rwanda op zoek was naar meer samenwerking met verschillende landen over de hele wereld. “Het is een gebruikelijke praktijk om diplomatieke betrekkingen met landen tot stand te brengen. We hebben in het verleden relaties met veel landen tot stand gebracht en we willen goede relaties met veel landen ontwikkelen," zei hij.

Hij voegde eraan toe dat de totstandkoming van diplomatieke betrekkingen een eerste stap was in de richting van het identificeren van gebieden van gemeenschappelijk belang die zich zouden voordoen in een samenwerkingskader tussen de twee landen. Nduhungirehe merkte op dat Rwanda geen "beperkingen heeft bij het aangaan van diplomatieke betrekkingen" met landen.
Advertenties

Tuesday 21 May
Monday 20 May
Sunday 19 May