Moordverdachte betuigt spijt
15 Oct, 02:46
foto


Raynold G. wordt verdacht van de moord op zijn ex-partner Monaliza Mijnard op 8 oktober van het vorige jaar. Op de rechtszitting van maandag heeft hij zijn spijt betuigd aan zijn familie, de familie van Mijnard en zijn zoon. De verdachte vroeg om vergiffenis en zei dat hij het niet zo bedoeld had. Volgens hem leeft hij in trauma en weet hij ook niet hoe hij overging tot het feit. Tegen deze verdachte is reeds dertig jaar onvoorwaardelijke celstraf geëist onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht.

Bij de politie had de verdachte het feit bekend. Hij vertelde dat hij met Mijnard op een afgelegen plek had afgesproken. Ze kwam op haar bromfiets aan. Hij wurgde haar van achteren, nam benzine uit haar bromfiets en stak haar lichaam in brand. Vervolgens deed hij aanwijzingen en bracht hij de politie naar de plek des onheils. Daar trof de politie nog delen van het verkoolde lichaam van Mijnard aan.

Officier van justitie, Bibian Tjin Liep Shie, noemde het handelen van de man wreed, meedogenloos, berekend en bizar. Ze voerde aan dat Raynold G. uitlatingen had gedaan en aangaf dat hij Mijnard zou vermoorden als ze de relatie zou beëindigen. De openbare aanklager merkte op dat de verdachte niet alleen het slachtoffer vermoord had, maar hij verbrandde haar lijk ook. Haar familieleden hebben geen laatste afscheid kunnen nemen van het slachtoffer. Tjin Liep Shie benadrukte dat de man veel verdriet heeft veroorzaakt bij de familie en dat hij gewelddadig is. Verder is hij vatbaar voor agressie en geweld. Op 11 november zal deze zaak verder behandeld worden. 


Thursday 28 May
Wednesday 27 May
Tuesday 26 May