Jarige president gedenkt noodlijdenden en instellingen
13 Oct, 00:00
foto
Een enorme hoeveelheid pakketten en huishoudelijke spullen zijn landen verstrekt aan behoeftigen.
(Foto's: NDP)


President Desi Bouterse is vandaag 74 jaar geworden. Hij heeft besloten om 500 sociale instellingen landelijk te gedenken. Verder hebben 26.000 minder-draagkrachtigen voedselpakketten ontvangen. Hij heeft ervoor gekozen om geen feest te vieren, maar anderen blij te maken. De giften zijn mogelijk geworden door steun van ondernemers en uit de portemonnee van de president zelf. Bouterse herdenkt zijn geboortedag buiten de stad in familiekring.

Van de organisatie verneemt Starnieuws dat nagenoeg alle pakketten bezorgd zijn. Meer dan vijftig jongeren hebben zich ingezet om het werk af te kunnen ronden. Enkele sociale instellingen zullen vandaag worden aangedaan. De pakketten voor de sociale instellingen, waaronder kindertehuizen, gebedshuizen, bejaardentehuizen en internaten,  zijn samengesteld op basis van hun wensen. Zij hebben hun behoeften die variëren van koelkasten, tv-toestellen, wasmachines, bedden, fietsen, ventilatoren, aangegeven. 

De distributie vindt plaats onder leiding van de NDP-jongeren en is sinds woensdag begonnen. De jongeren overhandigen namens de president tevens NDP-voorzitter de spullen aan de instellingen en de andere groepen die in aanmerking komen. Ook in het diepe binnenland worden er huishoudelijke spullen en voedselpakketten gedistribueerd.Tuesday 07 July
Monday 06 July
Sunday 05 July