Elias blij met versterking kader Volksgezondheid
12 Oct 2019, 06:37
foto
15 Public Health Professionals worden verwelkomd door het ministerie van Volksgezondheid. (Foto: Volksgezondheid/NII)


Minister Antoine Elias van Volksgezondheid verwelkomt 15 Public Health Professionals. Zij zijn opgeleid dankzij een samenwerking tussen de Amerikaanse Tulane University en de Medische Faculteit van de Anton de Kom Universiteit van Suriname. De bewindsman is lovend over de successen die bereikt zijn door de samenwerking. 

Dit programma zou volgens Elias niet mogelijk zijn geweest zonder de financiële ondersteuning van de Islamic Development Bank. Hij sprak zijn dank uit aan het adres van ambassadeur Anwar Lallmohamed voor het feit dat die het omvormen van Surinames jong kader tot Public Health experts tot een van zijn hoogste prioriteiten heeft gemaakt.
Minister Elias gaf met trots te kennen dat vrijwel alle 51 studenten (97%) van de vorige drie cohorten werkzaam zijn in de Surinaamse gezondheidszorg. 

Na afstuderen heeft 37% van deze studenten een promotie gehad binnen de gezondheidszorg. Momenteel worden er 9 Surinamers opgeleid voor een doctorale graad in de volksgezondheid. Vier van deze 9 PhD-kandidaten hebben een masters van dit programma als vooropleiding. “Dit alles illustreert de relevantie en uitzonderlijke kwaliteit van dit programma”, laat Elias optekenen via het Nationaal Informatie Instituut.

De bewindsman was ook lovend over Maureen Lichtveld voor diens deskundigheid en toewijding aan het programma, alsook de lokale coördinator Abdoel Wahid. “Samen maken wij vandaag een belangrijke stap om met nu 67 masters geslaagden de door ons ministerie ingeslagen weg ten aanzien van evidence-based interventies, preventie en controle van ziekten, te vervolgen en te verbreden.” Integraal hieraan is het beteugelen van de gevolgen van milieuvervuiling voor onze gezondheid. Dit wordt ook ondersteund door het Master of Science in Public Health programma door het doen van onderzoek. Volksgezondheid blijft dit programma ondersteunen. 
Advertenties