Elias wil ziekenhuis-equipment uit Rusland kopen
10 Oct, 06:38
foto
De Russische delegatie op bezoek bij minister Antoine Elias (2e van rechts). Waarnemend directeur van 's Lands Hospitaal, Dayasankar Mathoera (2e links), nam ook deel aan het onderhoud.


Volksgezondheidsminister Antoine Elias heeft een delegatie van de Russische ambassade, gestationeerd in Brazilië, ontvangen op het ministerie, woensdag. Elias heeft aangegeven equipment voor de diverse ziekenhuizen via de Russen aan te schaffen. Rusland biedt volgens de bewindsman goede prijzen aan Suriname voor de aanschaf van medisch apparatuur. De delegatie wil een gedetailleerde lijst van medisch apparatuur om een totaalpakket te maken voor de financiering ervan.

De bewindsman had vorige maand samen met zijn collega van Financiën, Gillmore Hoefdraad, een bezoek gebracht aan Rusland. Er zijn toen diverse gesprekken gevoerd over het verdiepen van de samenwerking en aankopen van medische apparatuur. 

Tijdens het onderhoud heeft Elias gevraagd om studiebeurzen beschikbaar te stellen voor Surinaamse studenten die een masteropleiding in de medische richting zullen doen. De Russen staan hier welwillend tegenover. Zaken die besproken zijn, zullen verder worden uitgewerkt. De Russen voeren gesprekken met diverse ministers. 

Advertenties

Thursday 20 February
Wednesday 19 February
Tuesday 18 February