Misiekaba op veldbezoek in Boven-Suriname
16 Sep, 06:46
foto
Minister André Misiekaba van Sociale Zaken en Volkshuisvesting wordt verwelkomd door de bewoners in Boven-Suriname. (Foto: NII)


Minister André Misiekaba van Sociale Zaken en Volkshuisvesting is zondag een vierdaagse missie gestart in Boven-Suriname. De bewindsman wil persoonlijk vernemen van de plaatselijke bevolking, hoe de werkzaamheden van het ministerie worden ervaren. Onderdeel van de missie is betaling van de Algemene Kinderbijslag in Boven-Suriname. Een ander team is bezig met de uitbetaling van de financiële ondersteuning aan mensen met een beperking en zwakke huishoudens. 

Misiekaba heeft eerder in Paramaribo in de vroege ochtend een bezoek gebracht aan mensen die AKB kwamen ontvangen. De mensen hebben hun wensen en grieven doorgegeven aan de bewindsman. Hij laat via het Nationaal Informatie Instituut optekenen dat hij het fijn vindt om in het veld te zijn en de mensen aan te spreken. "De boodschap is nooit volledig als je het van anderen hoort," zegt de bewindsman. Hij heeft deze manier van veldwerk overgenomen van zijn politieke leider Desi Bouterse.

Vanuit Atjoni is de minister gevaren naar Pikin Slee waar hij ook overnacht. Vanmorgen vertrekt hij naar Asidonopo en omliggende dorpen. Hij zal ook een bezoek brengen aan de granman. Hij vervolgt zijn weg naar Pikin Rio en het Langu gebied. Na Boven-Suriname wil de minister een werkbezoek brengen aan Nickerie en Saramacca. 
Advertenties