Leerkrachten OS Compagnieschool zijn inbraken beu
15 Sep, 10:31
foto
De shutters van het raam van een onderwijzerswoning zijn verwijderd door dieven. De ramen zijn niet beveiligd.


Leerkrachten die werkzaam zijn op OS Compagnieschool in Brokopondo willen van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur garantie over de veiligheid. Het komt vaak voor dat er inbraken worden gepleegd in de onderwijzerswoningen. Afgelopen week was het weer raak. 

"In een jaar tijd is er voor de tweede keer bij mij ingebroken," zegt leerkracht Dulcine Steenberg aan Starnieuws. Nu ben ik mijn televisietoestel kwijt en twee gascylinders. Ik weet niet hoe ik die spullen weer moet aanschaffen. De dieven zijn er ook vandoor gegaan met bezittingen van twee andere collega's. 

De leerkrachten hebben aangifte gedaan bij de politie van Brokopondo. Daarnaast zijn zij ook geweest naar het ministerie om de situatie te bespreken. De klachten zijn vervat in een brief die in behandeling is genomen door Onderwijs. De leerkrachten willen dat er goede verlichting komt op het lerarencomplex. Daarnaast moeten de huizen worden voorzien van diefijzer. 

"Wij hebben gevraagd om de maatregelen te treffen voordat de school begint, want wij voelen ons niet meer veilig", zegt Steenberg. Het wachten is nu op het antwoord van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. De leerkrachten hopen dat met voortvarendheid de veiligheid op het complex wordt verbeterd. 
Advertenties