Medische training in China belooft goede toepassing
24 Aug, 04:42
foto
De deelnemers aan de 'Training Course for Medical Professionals from Suriname' in China. (Foto's: Volksgezondheid/NII)


De deelnemers aan de 'Training Course for Medical Professionals from Suriname' in China, zijn tevreden over de inhoud van de cursus. Zij zijn niet alleen onder de indruk van de moderne technologie die dit land gebruikt in de gezondheidssector, maar ook van de traditionele Chinese medicijnen die er geproduceerd worden. 35 gezondheidswerkers volgen de cursus die tot 25 augustus duurt.

Op schema staat er een congres speciaal voor de verpleegkundigen, waaraan ook Nederlandse doctoren zullen participeren. Voor het bijwonen van dit congres zullen de verpleegsters een certificaat krijgen. Volgens kinderarts Wine van Hetten valt er veel op te steken, zeker ook, omdat die artsen het Nederlands machtig zijn.

Van Hetten heeft tijdens de training ook de medicijnenproducent bezocht en genetwerkt om de mogelijkheden voor eventuele opvang en behandeling van kinderen met kanker te bekijken. Haar is voorgehouden dat China op dit moment een nieuw ziekenhuis aan het opzetten is, waarin een internationale afdeling zal komen voor de behandeling van kinderen met kanker die buiten China woonachtig zijn. De behandelingen die kinderen met kanker in China krijgen, is kosteloos.

De arts Rikesh Bisnajak is ook tevreden over de opvang, begeleiding en de inhoud van de lessen. Hij meent dat er veel toegepast zal kunnen worden in de Surinaamse praktijk. Hij heeft de Acute Respiratory Distress Syndrome (ARDS) training gevolgd, die zowel bij volwassenen als kinderen kan worden toegepast. ARDS is een ernstige longaandoening die ontstaat ten gevolge van een ernstige ziekte van de longen zelf, zoals een longontsteking of een ziekte elders in het lichaam, zegt de voorlichting van Volksgezondheid via het Nationaal Informatie Instituut.
Advertenties

Monday 24 February
Sunday 23 February
Saturday 22 February