VHP vertaalt Fitch-oordeel: A regering no man drai a kondre
23 Aug, 08:29
foto


De VHP vindt dat Fitch in diplomatieke woorden heeft gezegd wat het volk al lang weet: “A regering disi no man drai a kondre”. Het is tijd voor een nieuwe regering, tijd voor een nieuw beleid, een beleid dat vertrouwen geeft en de deuren naar de wereld opent, meent de oranje partij. 

Fitch heeft er geen vertrouwen in dat het economisch beter gaat worden in Suriname. Dat is in de kern het oordeel van het ratingsbureau over het beleid van de regering Bouterse/Adhin. Het bureau heeft daarom de vooruitzichten voor Suriname verlaagd van ‘stabiel’ naar ‘negatief’, zegt de VHP in een verklaring. 
 
Het regeringsbeleid en negatieve scores door internationale bureaus maken het nog moeilijker om geld op de internationale markt te lenen. Suriname is daardoor gedwongen om tegen hoge rentes te lenen en daardoor hogere lasten voor het land.

Hoewel er macro-economisch gezien wat groei is en de inflatie minder hard stijgt, ziet ook Fitch dat de regering de financiën niet onder controle heeft. De VHP maakt zich net als Fitch zorgen dat met het oog op de verkiezingen de regering verschillende showprojecten zal lanceren, met ongedekte financiering. Ze laat het begrotingstekort oplopen en continueert monetaire financiering door de Centrale Bank van Suriname. De regering Bouterse/Adhin zadelt land volk op met groter schulden die uiteindelijk op het bord komen van de burgers, vindt de VHP. 
Advertenties

Friday 21 February
Thursday 20 February
Wednesday 19 February