Consulaat St Laurent dicht, bijna 2000 toeristenkaarten gestolen
11 Jul, 16:56
foto
Uit het Surinaams consulaat in St. Laurent zijn bijna 2.000 toeristenkaarten gestolen. (Foto: Buza via NII)


Het consulaat van Suriname in Saint Laurent du Maroni is tijdelijk gesloten door een inbraak. Hervatting van de dienstverlening door het consulaat zal na het politioneel onderzoek plaatsvinden. Toeristen die vanuit het oostelijk buurland reizen naar Suriname, kunnen hun toeristenkaart kopen bij de douane nabij de veersteiger te Albina.

Voor andere consulaire zaken, zullen de mensen voorlopig gebruik moeten maken van het consulaat in Cayenne. Bij de inbraak gisteren zijn er meer dan 1.850 toeristenkaarten ontvreemd. De serienummers 6473736 t/m 6474000 en 6476401 t/m 6478000 zijn daardoor nietig verklaard, zegt het ministerie van Buitenlandse Zaken via het Nationaal Informatie Instituut (NII). Ook zijn er paspoorten van enkele personen met de Surinaamse nationaliteit ontvreemd. Ook deze documenten zijn nietig verklaard.

In overleg met de autoriteiten zal worden nagegaan om de reisdocumenten van de gedupeerde personen zo snel als mogelijk in orde te maken. Het ministerie van Buza zegt dat het tijdig zal bekendmaken wanneer het consulaat in Saint Laurent Du Maroni weer open zal zijn voor het publiek.