Bonden OWT&C willen dringend oplossing problemen
11 Jul, 06:36
foto
Voorzitter van de COL, Hugo Blanker


De bonden bij Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) willen dat minister Vijay Chotkan hen ontvangt om dringende problemen te bespreken. Veel van deze zaken zijn direct op het bord van de ministeriële leiding, zegt Hugo Blanker, voorzitter van de Confederatie voor Organisaties van Landsdienaren (COL). De bonden zijn bij de COL aangesloten. 

Het gaat om de Algemene Bond Personeel Milieubeheer, Werknemers Organisatie Luchtvaart, Bond Personeel Sluizen en Gemalen en de Werknemers Organisatie Openbare Werken. De bonden willen dat de bewindsman met onmiddellijke ingang met ze om de tafel gaat zitten. Bij de bonden zijn er gemeenschappelijke en uiteenlopende punten die dringend opgelost moeten worden. Hoewel ook andere ministeries betrokken zijn bij de oplossingen, moet het voorwerk volgens Blanker door OWT& C gedaan worden, zodat zaken voor goedkeuring voorgelegd kunnen worden aan de Raad van Ministers. 

Het gaat om zaken die spelen vóór het aantreden van de intussen afgetreden minister Patrick Pengel van OWT&C. Rond het aftreden van Pengel was aan de bonden medegedeeld dat de punten zouden worden opgepakt zodra de nieuwe minister van dit departement in functie zou zijn. Een periode daarna werden de bonden gebeld met de mededeling dat zij direct na de begrotingsbehandeling voor de besprekingen zouden worden uitgenodigd. Dit is echter niet gebeurd, terwijl de problemen zich volgens de COL opstapelen. De besturen zullen afstemmen met hun leden om ervoor te zorgen dat de impasse wordt doorbroken.