Veel jongeren bij VHP-vergadering in Commewijne
02 Jul 2019, 05:39
foto
De VHP heeft een druk bezochte vergadering gehouden maandagavond te Alkmaar in het district
Commewijne. Hierbij waren veel jongeren aanwezig.


Tientallen jongeren en een groep leerkrachten uit Commewijne hebben zich maandag aangesloten bij de VHP. De vergadering werd gehouden thuis bij hoofdbestuurslid Dhiradj Soekhai in Alkmaar. Volgens de VHP willen de mensen die zich aangesloten hebben bij de partij niet aan de kantlijn blijven staan en zijn ook niet bang meer voor rancune. Onder de sprekers bevonden zich onder andere  jeugdparlementariër Hakiem Lamohamed, Max Pobosie, Chandenie Girjasing, Jimmy Kromopawiro, ressortraadslid Edje Edison en Soerjani Mingoen. 

Partijvoorzitter Chan Santokhi stond stil bij de betekenis van 1 juli, keti koti en de bijdrage die de partij heeft geleverd om deze dag tot een nationale vrije dag te verheffen. Het belijden van de Winti-geloof is mogelijk gemaakt door artikelen uit het Wetboek van Strafrecht te schrappen. "Zie daar de bijdrage van de VHP in het daadwerkelijk ervoor zorgen dat mensen in onze gemeenschap in volledige vrijheid kunnen leven. Vandaag sta ik hier voor u met de boodschap van hoop. Mensen het is nog niet te laat. Wij bundelen alle Surinamers. Wij zijn overal bezig Surinamers te ondersteunen om uw vrijheid terug te brengen. Geef de hoop niet op. Maar niet onder leiding van deze regering," stelde de partijleider. 

Ondervoorzitter Asiskumar Gajadien zei dat op 19 jan 2019 de oranje beweging in de eerste versnelling van start is gegaan. "Nu merken wij dat wij eerder dan gepland in de 2e versnelling zijn beland. Dat hebben wij aan u te danken. U heeft vandaag wederom bewezen hart te hebben voor de VHP". Ressortraadslid Edje Edison die de NDP de rug heeft toegekeerd, heeft zijn mensen opgeroepen dezelfde weg te bewandelen om de oranje partij te ondersteunen. "De weg die wij bewandeld hadden, blijkt een heilloze weg te zijn. Liever ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. Wij waren verdwaald maar hebben de weg gevonden. Voor hem is de NDP een gepasseerd station. Alkmaar zal binnen no time volledig oranje gekleurd worden."

De arts Simbhoedat Panday voorzitter van de sectie huisartsen, gaf aan dat naast 50 Cubaanse artsen, er nog 100 onderweg zijn. De onkosten overschrijden het uitbreidingsplan van de Medische Faculteit welke in 2010 en 2014 op tafel lag. Het uitbreidingsplan heeft men links laten liggen en nu worden verkeerde prioriteiten gesteld, voerde hij aan.