Bouterse: Grote verwachtingen bij olieboringen
17 May 2019, 05:51
foto
President Desi Bouterse luistert naar een vraag tijdens een persconferentie, donderdag. (Foto: Raoul Lith)


President Desi Bouterse zegt dat constant olieboringen plaatsvinden. "Het blote feit alleen dat men constant boort, betekent dat men grote verwachtingen heeft en laten wij hopen dat we een keer daadwerkelijk die olie vinden. Maar om precies te gaan zeggen dat we dan olie gaan vinden is speculatie. Als er een bericht uitkomt, laat Staatsolie de instantie zijn die via de minister van Natuurlijke Hulpbronnen dat aan ons vertellen," antwoordde Bouterse op een vraag. 

De president merkte op een persconferentie donderdag op dat iedereen hoopvol gestemd is dat er een grote olievondst plaats zal vinden. Enkele maanden geleden werd ervan uitgegaan dat het bingo was. Bouterse merkte op dat hij toen gelukkig niet hierover uitgekomen is, omdat het later bleek dat het minder gunstig was dan wat er werd gedacht. Staatsolie heeft een boorprogramma en gaat door met de boringen. 

Eerder heeft algemeen directeur van Staatsolie, Rudolf Elias, opgemerkt dat Suriname aan de vooravond staat van een grote olievondst. Hij merkte op dat het land, het bedrijfsleven zich moet voorbereiden op deze vondst en niet pas plannen gaan maken wanneer het zover is. Ook de Centrale Bank van Suriname wijst op goede economische perspectieven. De mijnbouwsector biedt gunstige perspectieven vanwege uitbreidingen in de goudsector, alsook een mogelijke olievondst, zegt de bank.