PL roept in Nickerie op tot samenbundelen
21 Apr 2019, 00:51
foto
Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur, roept in Nickerie op tot samenbundelen. Dat is nodig om deze regering naar huis te sturen, legt hij uit.


Samenwerken, bundelen, eenheid zijn woorden die steeds terugkeren in de spreekbeurten die zaterdagavond zijn gehouden op de politieke bijeenkomst van Pertjajah Luhur (PL) in Nickerie. De partij is bijzonder tevreden met de opkomst en praat over het binnenhalen van de 3e zetel in Nickerie. Paul Somohardjo, voorzitter van de PL, voert aan dat het land alleen gered kan worden als met elkaar samengewerkt wordt om de NDP-regering naar huis te sturen.

Op de vergadering is de ondernemer Liakat Mahawatkhan officieel geïntroduceerd als lid van PL. Hij wijst er op dat de Nationale Democratische Partij niet democratisch is, ook al komt het woord voor in de naam. Een democratische partij zou nooit blokvorming vóór de verkiezing verbieden. Hij heeft geen goed woord over de NDP die het volk heeft verarmd.

Somohardjo benadrukt dat Nickerie heel belangrijk is voor de partij. Er is vijftig jaar gewerkt in Nickerie, waarbij de partij in 2010 beloond is met een zetel. Deze is in 2015 geprolongeerd. De politicus stelt dat PL niet weg te denken is in Nickerie. Hij vindt het erg dat een politieke vriend, de VHP, tijdens huis-aan-huis bezoeken de mensen uitlegt dat PL niet meer telt en weggevaagd is. Somohardjo wijst erop dat de oprichter van de VHP, Jagernath Lachmon, en ex-voorzitter Ram Sardjoe bij de wieg gestaan hebben van de PL. Hij had zo een actie van de VHP niet verwacht.

De voorzitter van PL deelt mee dat er kandidaten gescout zijn in Nickerie, maar de namen zullen geheim blijven. Alleen de naam van William Waidoe is bekend, omdat hij weer kandidaat wordt. Volgens Somohardjo pleegt de NDP een inbraak-politiek door mensen weg te kopen. Dat is al gebeurd door vorige keer, waarbij Soeresh Algoe, minister werd. Daarom zullen de namen voorlopig niet bekend worden gemaakt.

Indien Rashied Doekhie niet gekandideerd wordt in Nickerie, zal de NDP volgens Somohardjo geen enkele zetel behalen in het westelijk district. Hij merkt op dat mensen van alles kunnen zeggen van Doekhie, maar hij heeft hard gewerkt in Nickerie. "Doekhie is Nickerie en Nickerie is Doekhie. Als Doekhie niet gekandideerd wordt, krijgt de NDP nul zetels in het district", voorspelt Somohardjo. Hij roept op tot eenheid, want alleen dan kan de regering naar huis worden gestuurd. Pertjajah Luhur is er klaar voor om de regeermacht samen met anderen over te nemen. "Niemand gaat het land alleen kunnen regeren."
Advertenties

Sunday 24 May
Saturday 23 May