Weer uitval bij Facebook, Instagram en WhatsApp
15 Apr 2019, 00:54
foto


Er waren gisteren, zondag, opnieuw technische problemen met de socialenetwerksites Facebook, Instagram en WhatApp. Facebook Inc. zei dat het de diensten heeft hersteld nadat sommige gebruikers geen toegang hadden tot de sociale netwerksite, het netwerk voor het delen van foto's en de app WhatsApp voor berichtenuitwisseling.

Facebook heeft echter geen oorzaak of de reikwijdte van de storingen aangegeven. "Zondag hebben sommige mensen problemen ondervonden bij het verbinden met de familie via apps. Het probleem is sindsdien opgelost; het spijt ons voor enig ongemak", vertelde een woordvoerder van Facebook aan Reuters.

Het probleem komt nadat Facebook één van zijn langste onderbrekingen in maart heeft ervaren, toen sommige gebruikers over de hele wereld langer dan 24 uur geen toegang hadden tot Facebook, Instagram en WhatsApp.

Zondag meldde Downdetector.com dat in de piekperiode er meer dan 12.000 incidenten waren van mensen die problemen met Facebook meldden. De website voor het monitoren van storingen liet ook zien dat er op de piek op zondag meer dan 3.000 incidenten waren van mensen die problemen melden bij WhatsApp en meer dan 7.000 met Instagram. Op de live uitvalkaart van Downdetector.com bleek dat de problemen zich vooral voordeden in Europa en Azië.