Bij uitvaart Griffith voert verontwaardiging boventoon
14 Apr 2019, 02:48
foto
Giovanni Dion Griffith wordt naar zijn laatste rustplaats gedragen in Nickerie. Hij is zaterdagmiddag begraven te Mathilda's Rust.


De afscheid en begrafenis van Giovanni Griffith, die op een mensonwaardige wijze om het leven is gekomen op 24 maart in strafinrichting Hazard, was zaterdag bijzonder emotioneel. Familie, vrienden en kennissen spraken vol afschuw over de vele littekens op zijn lichaam. Zijn broer Michael had de foto's gemaakt in het mortuarium en via Facebook wereldkundig gemaakt.

Op de foto's is duidelijk te zien dat Griffith op een beestachtige manier is mishandeld door de penitentiaire ambtenaren. Achttien personen, onder wie ook directeur van Hazard, Ricardo Palmtak, zijn ingesloten. Griffith werd dood binnengebracht op de Spoedeisende Hulp van het Mungra Medisch Centrum. De politie werd hierna ingeschakeld.

Familie en vrienden willen dat gerechtigheid moet plaatsvinden. Zij spreken hun afschuw uit over het barbaarse optreden van de penitentiaire ambtenaren en leidinggevenden. Door de foto's te publiceren, moet de wereld zien op welke manier er tekeer is gegaan tegen een weerloze gedetineerde.

"Het is niet Giovanni die hier in de kist ligt. Wij herkennen hem niet, zo erg is hij toegetakeld," verzucht een familielid. Mensen hebben niet genoeg woorden om hun afschuw uit te drukken over het gebeurde. "Hij is gemarteld en vermoord." De uitvaart werd een aanklacht...
Advertenties

Saturday 28 January
Friday 27 January
Thursday 26 January
Wednesday 25 January