Zwijgende verdachte hoort vonnis aan
11 Jan 2019, 18:58
foto


Rene K. sprak op de rechtszitting nauwelijks een verstaanbaar woord tegen kantonrechter Marie Mettendaf. Zo af en toe bekende hij de opgesomde feiten heel zachtjes. Ondanks de kantonrechter hem vele malen vroeg om luider te praten, bleef de verdachte zwijgen of heel zacht iets brabbelen. Rene K. is ingesloten voor diverse diefstallen. Drie benadeelden deden aangifte tegen hem.

Van de eerste benadeelde stal René K. een wapen met munitie, tandpasta en groente uit de woning. Hij verwijderde een venster om het huis binnen te dringen. Uit de tweede woning die hij binnendrong, heeft hij sieraden, etenswaren en muskietenkaars gestolen. Bij de derde benadeelde nam hij vijftien cd’s, een zwarte tas, een digitale camera met hoes en een mobiele telefoon weg. Alle panden drong hij op dezelfde manier binnen: hij lichtte een venster om vervolgens in de woning te gaan.

Een deel van de goederen werd bij de verdachte aangetroffen. Bij de politie heeft hij de feiten bekend. Zijn advocaat, Shefani Amirkhan, gaf aan dat haar cliënt geen woord sprak. Zij deed het verzoek om hem psychologisch te begeleiden. De kantonrechter ging met dit verzoek akkoord. Ze stelde dat de man zijn dorp onveilig maakt. Hij breekt in om vervolgens goederen te stelen. Zij vonniste de man conform de eis van officier van justitie, Claudia Bruining, en legde de man een gevangenisstraf van achttien maanden op waarvan twee voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht met een proeftijd van drie jaar. Tevens voegde zij psychologische behandeling tijdens zijn detentie toe aan het vonnis.

Wanita Ramnath
Advertenties

Saturday 19 September
Friday 18 September
Thursday 17 September