Negen bedrijven LVV in NV Staat
15 Jan 2011, 12:30
foto


Negen bedrijven van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) zijn ondergebracht in de Investment & Development Corporation Suriname (IDCS). Dit blijkt uit een presentatie die de IDCS deze week gehouden heeft voor de coalitietop.

De staatsbedrijven die vallen onder LVV zijn: Surinaamse Cultuur Maatschappij, Stichting Machinale Landbouw, Patamacca, Victoria, Phedra, Gezamenlijke Plantaardige Oliën & Vetten, Stichting Experimentele Landbouw, Sail en Melkcentrale. Naast de LVV-bedrijven, worden in deze NV ook ondergebracht: Centraal Suriname Natuur Reservaat, Bruynzeel Suriname Houtmaatschappij, Grassalco en 5% aandeel Suriname in Rosebel Gold Mine.

Pertjajah Luhur heeft het beheer van LVV. Partijleider Paul Somohardjo zegt aan Starnieuws dat veel van deze bedrijven verlieslatend zijn. "Het doel van de IDCS is goed. Wij staan er achter. Ik ben in gesprek met president Desi Bouterse om te kijken hoe de partij een grotere bijdrage kan leveren om investeringen aan te trekken voor Suriname", zegt Somohardjo.

De politicus merkt op dat IDCS nu twee directieleden, Winston Caldeira en Richard Kalloe, heeft. Er kunnen vier directieleden worden benoemd. Somohardjo zegt dat binnenkort meer duidelijkheid is over de rol van Pertjajah Luhur in dit proces.
Het doel van IDCS is: efficiënte en doeltreffende allocatie en beheer van de staatsmiddelen voor productieve investeringen en ontwikkeling. Verder moet de rendabiliteit en verdiencapaciteit de IDCS ingebrachte staatsbedrivjen.

Advertenties

Tuesday 19 October
Monday 18 October
Sunday 17 October