Regering praat donderdag vervroegd met VSB
12 May 2016, 01:17
foto


De regering ontvangt de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) om 13.30 uur. De uitnodiging kreeg de VSB woensdag en heeft deze geaccepteerd. Eerder was de bedrijfslevenorganisatie samen met de Raad van Vakcentrales in Suriname (Ravaksur), voor maandag 16 mei uitgenodigd.

De VSB heeft via een interne mail haar leden meegedeeld dat de weg van dialoog wordt gevolgd. De bespreking wordt gehouden in het paleis. Dinsdag heeft een regeringsdelegatie het bestuur van de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF) ontvangen. President Desi Bouterse was niet aanwezig. De ministers Regilio Dodson (Natuurlijke Hulpbronnen) en Sieglien Burleson (Handel en Industrie), hebben samen met enkele raadsadviseurs, het gesprek met KKF gevoerd.
Bij het gesprek van donderdagmiddag zal minister Burleson er niet bij zijn. Zij is van 11 tot en met 22 mei uitlandig. Zij woont vergaderingen bij in Miami en Jamaica.

Minister Dodson zei aan journalisten woensdag dat de voorstellen die door KKF gedaan zijn, ook voorgehouden zullen worden aan VSB. De bewindsman merkt op dat er nog ruimte is om te sleutelen aan de calculaties die door de regering zijn gedaan. Er wordt alvast met VSB gesproken. Met Ravaksur wordt er gesproken na de protestmanifestatie. "Het is het democratisch recht van eenieder om vreedzame protesten te houden. Daar komen wij niet aan," merkt Dodson op.
Advertenties