Rajyogini BK Jayanti na 40 jaar weer in Suriname
26 Apr 2016, 03:42
foto
Rajyogini B.K. Jayanti


Rajyogini B.K. Jayanti, een vermaarde spreker en media presentator met een unieke melodieuze stem die over de hele wereld wordt gevraagd, is van 26 tot en met 30 april 2016 te gast in Suriname, als onderdeel van haar bezoek aan het Caribisch gebied, bij gelegenheid van 40 jaren van service in de regio.

Niemand komt er onderuit dat de alsmaar toenemende complexiteit in het land en daar buiten, meer en meer van ons vereist dan alleen abstracte kennis en vaardigheden. Interesse in persoonlijke kwaliteit en het sterker maken van het innerlijke, worden alleen maar groter, want hierdoor kunnen mensen de baas blijven van verwachte en onverwachte situaties. Meer nog, hierdoor lukt het velen nog steeds het hoofd boven water te houden en zinvol betekenis te geven aan hun leven. Een geleidelijke verschuiving van het materiële naar het immateriële, van welvaart naar welzijn en van volgeling zijn naar beleven, vindt steeds meer opgang. De Brahma Kumaris geeft aan deze manier van zingeving en spiritualiteitsbeleving, al enkele tientallen jaren wereldwijd en ook landelijk invulling, op een eenvoudige manier.

Visie en ervaring
Zr. Jayanti kan gezien worden als afgevaardigde voor vrede in de wereld. Ze heeft een ongelimiteerde visie en diepe spirituele ervaring die wereldomvattend is. Haar unieke competentie om diepe spirituele waarheden en inzichten heel helder te delen, is alom bekend. Het is daarom niet vreemd dat haar presentaties bijzondere media bekendheid genieten. Enkele van haar bekende thema’s zijn gezondheid, educatie, rassenharmonie, vrouwenbehoeften, wereldreligies, duurzaamheid, vrede en internationale relaties.

In 1975 heeft zij bijgedragen aan de Internationale Women’s Year Conference in Berlijn. Hierbij werd de oprichting van de United Nations Decade for Women aangekondigd. Thema’s over de vrouw liggen aan haar hart. Hoe kan het anders. Als jonge vrouw uit een traditionele Aziatische familie en opgegroeid in London, heeft zij immers ook te maken gehad met culturele- en genderverschillen. Door zich te verdiepen in spirituele kennis, kon zij de rol van de vrouwelijke kwaliteiten beter begrijpen. De kennis heeft haar versterkt, waardoor ze deze op een praktische manier kon toepassen voor haar persoonlijke- en wereldtransformatie.

Pionier
Haar rol binnen de Brahma Kumaris Spirituele Organisatie is heel ruim. Zij coördineert de aktiviteiten in Europa en het Midden Oosten en vervult de rol als NGO vertegenwoordiger bij de United Nations te Geneve. Daarnaast helpt zij mondiaal met de algemene coördinatie van de BK activiteiten, van circa 100 landen. Dankzij haar pioniersgeest, kon de Brahma Kumaris Wereld Spirituele Organisatie in de jaren tachtig beginnen in London, Hong Kong, het Caribisch gebied, Zuid Afrika alsook in andere verschillende landen in Europa.

Zr. Jayanti ziet de uitholling van spirituele waarden in het hart, als de voornaamste oorzaak van de crisis, waar de hele wereld en ook Suriname, nu voor staat. Met genoegen zal ze haar spirituele kennis en inzichten in Suriname delen, zowel met de Rajyoga studenten als met de Surinaamse gemeenschap. Ook zal zij bezoeken afleggen aan enkele hoogwaardigheidsbekleders.

Op woensdag 27 april om zeven ‘s avonds is er in Mata Gauri een lezing met als titel 'Samay ki Pukar' (De roep van de tijd), met Hindi als spreektaal en op donderdag 28 april in de Congreshal met als titel 'Trust without Fear', met als spreektaal Engels (Beide met vertaling naar het Nederlands).
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May