SER na vijf jaar weer actief
08 Apr 2016, 00:01
foto
President Desi Bouterse en vicepresident Ashwin Adhin feliciteren de leden van de Sociaal Economische Raad. (Foto: René Gompers)


De Sociaal Economische Raad (SER) is na ruim vijf jaren weer actief. De dertien leden en hun vervangers zijn donderdag door president Desi Bouterse geïnstalleerd. Bouterse erkent dat het orgaan voor grote uitdagingen staat maar gelet op de capaciteiten van de nieuwe leden is hij “hoopvol gestemd.” De voorzitter van de SER wordt binnenkort bekendgemaakt. De leden moeten zelf aanwijzen wie de leiding mag hebben.

In de raad zitten vijf vertegenwoordigers van de regering, vier van ondernemers en vier van werknemers. Elke vertegenwoordiger heeft een plaatsvervangend lid. Voor de regering zitten aan Ferdinand Welzijn met Subhas Mungra als vervanger, Derryck Ferrier met Wedwatie Pherai als vervanger, Carlo Jadnanansing met Imro Fong Poen als plaatsvervangend lid. Van Winston Caldeira en Reynold Simons zijn de vervangers niet bekend.

De ondernemers/particulieren worden vertegenwoordigd door Sigmund Proeve met Marlon Telting als plaatsvervangend lid, Marten Schalkwijk met Adit Moensi als vervanger, Marriette Tjon A Ten met Paul Torilal als vervanger en Marjorie Tajib met Rudy Soeklal als vervangend lid. Voor de werknemers zitten aan Dharmdew Chotkan met Emiliano Oedit als plaatsvervangend lid, Armand Zunder met Albert Zunder als vervanger. Jan Haakmat met Imrick Edam als vervanger en Roy Haverkamp met Jagmohan Ramsingh als vervangend lid.

De leden zitten voor twee jaren aan. De laatste SER-voorzitter is Hans Lim A Po geweest die twee jaren (2002-2004) aan de wet waarop het orgaan is gebaseerd, heeft gewerkt. Pas in 2009 is de SER door regering-Venetiaan geactiveerd. In 2010 zag de nieuw aangetreden regering Bouterse geen heil in het hebben van een orgaan dat gevraagd en ongevraagd van advies voorziet. Bouterse haalt aan dat uit gesprekken met Lim a Po hij nu beter begrijpt voor welke grote uitdagingen de SER staat. Hij erkent dat het “wachten lang is geweest en men ongeduldig begon te worden.” Maar hij wilde “geen SER om het hebben van een SER,” legt Bouterse uit. “De problemen zijn complex maar als ik let op de mensen die zijn voorgedragen, dan ben ik hoopvol gestemd.”
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May