Olieprijs Venezuela gedaald tot US$ 24 per vat
13 Jan 2016, 12:21
foto
Nicolas Maduro


De prijs van Venezolaanse olie is gedaald tot US$ 24 per vat. De laagste prijs in twaalf jaar, zegt de Venezolaanse president Nicolas Maduro. Hij vindt dat de meerderheid in het nieuwe parlement moet helpen om de controle over de oliesector van Venezuela te herwinnen.

"Voor het eerst in twaalf jaar kost de Venezolaanse olie US$ 24 per vat. De laagste prijs in twaalf jaar is het gevolg van een olie-oorlog,” zegt Maduro. “We moeten terug naar de oorspronkelijke situatie.” Hij voegt eraan toe dat hij al contact heeft opgenomen met de minister van Petroleum, Eulogio Del Pino, om passende maatregelen door te voeren in de Organisatie van Olie Exporterende Landen (Opec) opdat de oliemarkt herstelt.

Volgens deskundigen is tot 96 procent van de begroting van Venezuela afhankelijk van olie-inkomsten. Het gevolg van de lage olieprijs trekt een zware wissel op de sociaaleconomische situatie in het land.

Ook Brent ruwe olie heeft een twaalfjarige dieptepunt bereikt als gevolg van het langdurige wereldwijde overaanbod en de onwil van de Opec om de productie te verminderen. De Opec vreest haar marktaandeel te verliezen als zij snijdt in de productie.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May