NDP-topper Doekhie op speciale missie in India
14 Oct 2010, 00:10
foto


Rashied Doekhie, topper van de Nationale Democratische Partij en parlementariër, is op een speciale missie in India. Namens president Desi Bouterse voert hij verschillende gesprekken met toppers van de overheid en het bedrijfsleven. Starnieuws verneemt dat een staatsbezoek van Bouterse aan India, om de vriendschapsbanden verder aan te scherpen, niet moet worden uitgesloten.

Er is een creditline van US$ 30 miljoen verstrekt aan Suriname, maar deze is nog niet besteed. Doekhie praat op 20 oktober met de Eximbank hierover. Hij heeft ook gesproken over de agrarische sector, waarbij vooral rijstkaf en energie aan de orde zijn gekomen. Suriname wil de mogelijkheden in de agrarische sector verder benutten.

Doekhie heeft met diverse bedrijven gesproken over investeringen in Suriname. Het gaat om onder andere palmolie, cashew noten, woningbouwprojecten, bedrijven die bezig zijn met informatietechnologie en het ministerie van Buitenlandse Zaken, belast met Latijns-Amerika en Caribisch Gebied. De politicus is vanaf 6 oktober in India en komt op 25 oktober terug.

Directeur Goenka van het grootste Indiaas palmoliebedrijf Food, Fats & Fertilizers biedt Rashied Doekhie (rechts) een businessplan.
Advertenties